Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Hortobágyi rakott pörkölt
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Hortobágyi rakott pörkölt

1/4 kg lisztből,1 tojásból tésztát gyúrunk, széles metéltre vágjuk,- /vagy bolti száraztésztából/- kifőzve, forró zsíradékban megforgatva, nagyobb mély tálba laposan lerakjuk.
40-50 dkg marhahúsból vagy sertéscombból rövid, sűrű lével pörköltet készítünk.
Leszűrjük a levét és a húsdarabokat a tészta fölé rétegezzük. Végül burgonyát hámozunk, sós vízben kifőzzük és felébe vagdosva a húsra rakjuk. Az egészre ráöntjük a pörkölt levét, és forró sütőben addig sütjük,míg a burgonya rózsaszínre pirul.

Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- minimális margarin a hús alá,annak párolásához
- pulyka-vagy csirkemellfilé
- 0,5 dl főzőtjszín
- szeletelt gomba /sztem az üveges a legjobb,mert tuti bőven van leve,plusz nem is olyan túl nagy darabok vannak benne/
- rizs

Elkészítés:

Én 2 csomag gyorsrizst szoktam megfőzni, aztán amíg ez megtörténik, addig megcsinálom az alábbiakat:
A húst vékony, rövid szeletekre vágjuk, majd egy mélyebb serpenyőben a margarinon megpároljuk. Amikor már elkezd pirulni, hozzáöntjük a szeletelt gombát és tovább pároljuk most már együtt őket, kb még 10 percig.
Ezek után felöntjük a főzőtejszínnel a húst és a gombát, fűszerezzük /só, bors minimum + ki mihez van még szokva/, majd szinte folyamatosan kevergetjük, amíg a tejszín elkezd rotyogni, illetve ezzel egyidejűleg sűrűsödni.
Ekkor kész is van, már csak összekeverjük a rizzsel, aztán tálalható is!
Néha szoktam a gombával egy időben konzervkukoricát is beletenni,úgy is finom.
Referencia URL-ek