Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Egymás iránti bizalomról
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2
Sok emberrel alakítunk ki bizalmat. És vannak akik már az elején, vagy kés?bb vissza is élnek vele.
Úgy gondoltam, hogy nyitok err?l is egy témát. Gondolom mindenkinek van némi véleménye a bizalomról, így aki gondolja, az nyíltan is beszélhet róla. Lehet beszélni elméleti síkon, vagy lehet saját vagy más személyes tapasztalatairól. Lehet beszélni arról, hogy velünk vissza éltek bizalmilag és arról, hogy esetleg mi éltünk vissza mással. Esetleg lehet beszélni úgy is, hogy felvett valaki egy valódi vagy képzelt szituációt és elmondhatja mindenki a véleményét, illetve ki hogy viselkedne ilyenkor. Lehet beszélni általánosan is, illetve konkrétan is.
Hely van b?ven és remélem, hogy minnél többen hozzászólnak.Smile
Eddig nem tudtam ide írni. Most itt az alkalom. Annak ellenére, amin keresztül mentem a házasságom alatt, megbocsátottam, és teljesen megbíztam a volt férjemben.
Sokat segítettem neki és az új családjának is jóhiszem?en. ? ezt keményen kihasználta, csak egyedül én nem vettem észre.
Ez volt a második alkalom, amikor ?szintén megbocsátottam neki, de mostmár nincs bocsánat. Vagyis, mivel nem szeretem a haragot, ezért szeretném, ha minél hamarabb semleges érzésre kerülne ez a kapcsolat.
Én nem szeretek visszaélni más bizalmával, s?t... megbízhatónak tart még a volt férjem is. Úgy fizette a gyerektartást, hogy még papírt sem kért róla, mert megbízik bennem.
Azonban én küldök neki egy levelet, hogy ez év végéig nincs hátraléka. Pedig közel 100.000 forintot kaptam azóta t?le úgy gyermektartásdíj címén, hogy nem kért elismervényt.
Ennyire megbízik bennem.
Soha senki bizalmával nem élnék vissza, pedig ezt az összeget nyugodtan letagadhatnám, hiszen nincs rá tanu, mindig kézbe adta.
Az hogy vissza él a bizalommal, az csak ?t min?síti.
Én most harmadjára bíztam meg benne, most egy életre elvesztette a bizalmamat.
Van hozzá egy kis segítségem, a lányom felvette a vele folytatott telefonbeszélgetést, ha megpróbálna mégegyszer bocsánatot kérni, el?tte meghallagatom a felvételt.
szomorú,de ez az általános tanulság is.........hogy senkiben sem bízzunk....ezt már én is megtanultam,pedig még csak 20 leszek....szomorú
reggilány. Nincs arra garancia, hogy ne vágjanak át.
Hadd javasoljak valamit. Addig add meg a bizalmat, amíg nem látsz okot arra, hogy ne adj. Ha nem bizol meg másban, akkor ?k sem fognak benned. És most felsorolhatod az összes rossz dolgokat az életedben, de ez akkor is így van. Az emberek megérdemelnek egy esélyt, mert lehet hogy pont rájuk lesz kés?bb igazán szükség.
lehet....
de had mondjak ellent
mi van akkor ha az akinek megszavazod a bizalmat jól tud titkolózni és te meg hónapokig,ha nem évekig mosollyal az arcodon élsz...azzal a téves tudattal,hogy megbízhatsz benne??????
Benne van a pakliban. Az emberi bizalom márcsak ilyen. De tudod a rossz tapasztalatok ellenére is szükség van. Különben teljesen idegenként viselkednénk. Egy baráti társaságnál ez alapvetóen fontos. De a családban és a párkapcsolatokban is. Néha tudni kell bizalmat adni a másiknak és nem mindenkiben azt látni, mint a másikban, aki átvert. Csak azért, mert egy vagy néhány ember eljátszotta a bizalmat, nem kell neked is bizalmatlannak lenni másokkal. Tudom hogy ez nem mindig könny?. De tedd meg magadért, ha másért nem is.
okSmile
én is igy gondolom,de más szájából,illetve mástól kellett hallanom.....Smile
Ha az ember soha senkiben nem tud bízni, akkor soha nem is lehet boldog. Inkább azon kell munkálkodni, hogy ha a bizalommal mégis visszaélnek, azon minél hamarabb túl tudjunk lépni! Smile
(2009-02-14 16:52 PM)ForgetMeNot Írta: [ -> ]Ha az ember soha senkiben nem tud bízni, akkor soha nem is lehet boldog. Inkább azon kell munkálkodni, hogy ha a bizalommal mégis visszaélnek, azon minél hamarabb túl tudjunk lépni! Smile

Hogy neked mennyire igazad van!
Minden szavaddal egyetértek! Smile
Ja-ja, magamat is erről próbálom meggyőzni Big Grin
Ez így is van,szerintem a bizalom az egyik legfontosabb dolog a világon!Ha valaki elveszíti,megfontolandó hogy adunk-e új esélyt a visszaszerzésére.Egész életemben olyan voltam,hogy aki átvert,az magára vessen,soha többé nem akartam látni. Viszont történt azóta pár dolog..
Jelenlegi párommal 2 éve vagyunk együtt.Viharosan indult a kapcsolatunk,de mindennek ellenére váltig hittem,ő lesz majd a férjem.Sosem éreztem még ezt senkinél.De sajnos eljött amire nem számítottam volna sosem:megcsaltSad Csókolózott egy másik lánnyal,ennyi,de nálam az simán az.2 hónapig így éltünk egy fedél felett,1 szobában,miközben próbált visszaszerezni magának,de nem hagytam.Végül csak megenyhültem énis,megbocsátottam,hittem benne,és most is hiszem,hogy az a pár nap csak óriási tévedés volt az életében,és soha többé nem tenné meg velem.Azóta megkérte a kezem,tervezzüka közös életünket,rendezzük a közös lakást,és babát várunkSmile Szóval higyjétek el,vannak szituk,amikor érdemes bízni!!Smile
Ez most lehet, hogy hülyén fog hangzani, de én úgy gondolom, hogy egy tévedés (apró félrelépés) esetleg még beleférhet. Pont azért, mert minden embert hajt a kíváncsiság, és csak a saját hibáiból, tapasztalataiból tanul. Előfordulhat, hogy utána szorosabb lesz a kapcsolat, mert rájön a vétkes, hogy mit veszíthet, ezért sokkal jobban fogja értékelni a párját, a vétlen pedig elkezd azon gondolkodni, hogy bizony lehetnek vetélytársak, és megtartani vmit/vkit sokszor nehezebb, mint megszerezni.
A második félrelépés után viszont már nincs mentség, hagyni kell a francba az egészet, mert akkor már harmadszorra, negyedszerre stb. is meg fog történni. Ott már nincs szeretet, ott már nincs joga a vétkesnek bizalmat kérni.
(2009-03-22 18:57 PM)ForgetMeNot Írta: [ -> ]Ez most lehet, hogy hülyén fog hangzani, de én úgy gondolom, hogy egy tévedés (apró félrelépés) esetleg még beleférhet. Pont azért, mert minden embert hajt a kíváncsiság, és csak a saját hibáiból, tapasztalataiból tanul. Előfordulhat, hogy utána szorosabb lesz a kapcsolat, mert rájön a vétkes, hogy mit veszíthet, ezért sokkal jobban fogja értékelni a párját, a vétlen pedig elkezd azon gondolkodni, hogy bizony lehetnek vetélytársak, és megtartani vmit/vkit sokszor nehezebb, mint megszerezni.
A második félrelépés után viszont már nincs mentség, hagyni kell a francba az egészet, mert akkor már harmadszorra, negyedszerre stb. is meg fog történni. Ott már nincs szeretet, ott már nincs joga a vétkesnek bizalmat kérni.

Lángoskirálylányom, szívemből szóltál,pont ezt gondolom én is.
Oldalak: 1 2
Referencia URL-ek