Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Mit tegyünk ha nem megy az alvás?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3
Gondolom mindenkinek előfordult, hogy nem tudott elaludni, vagy nem tudott a felébredés után vissza aludni. Mos mit lehet ilyen helyzetekben tenni? Feküdjünk vissza és próbáljunk újra elaludni? Vagy maradjunk fent? Esetleg milyen megoldások vannak arra, hogy ismét hamar elaludjunk? A gyógyszeres altatókat most mellőzzük.
Sokszor azért nem megy az alvás, mert túl sok gondolat kavarog a fejünkben, ezért kapcsoljuk ki ?ket, helyezzük magunkat kényelmes, alvós testhelyzetbe s máris menni fog. Nekem legalábbis. Ha pedig felébredünk s nem tudunk már visszaaludni, keljünk fel s ne kínlódjunk vele, azzal is fogy az id? a napunkból.
És hogy kapcsoljuk ki az agyunkat?Smile
Olvassunk konyvet,az hamar altat,legalabbis engem. Ezzel bizonyos fokon az agyat is kikapcsoljuk,de a halk zene is segit.
Persze ez mind mitsem hasznal abban az esetben,ha esetleg komoly lelki serules ert bennunket. Akkor az ido elorehaladtaval annyira kimerulunk,hogy elobb-utobb aludni fogunk,addig viszont az ejszaka is olyan lesz,mint a nappalSmile
atomjani Írta:És hogy kapcsoljuk ki az agyunkat?Smile

RelaxWink
Részletesebben?8)
Becsukod szemed, elengedsz, kellemes dologra próbálsz gondolni pl aminek a vége alvás és elszenderedszWink
Szia.

A legjobb módszer nagyanyáink prakrikái.
Ha nem emgy az alvás, annak több oka is lehet, pépldául nyujgatalnít valami.
Az ellazuláshoz következ?k a leg hatásosabbak.
Egy adag forró víz, amiben lábat kell mosni, annyira legyen forró, amennyire csak elbírja az ember. Miután megtörölted a lábad télen egyb?l zoknit fel, nyáron nincs rá szükség. Egyb?l magunkhoz kell venni egy pohár langyos tejet mézzel és bevonulni vele aludni. Egy meditációs zenét bekapcsolni és mire a tejjel végeznénk már el is nyom minket az álom.
Nem hangzik rosszul, majd kipróbálom.Smile
Egyébként úgy tudom, hogy a meleg fürd? is segíti ellazítani az embert. Err?l viszont azt halottam, hogy altatónak azért nem jó, mert kitágítja ilyenkor az ereket.
Van egy másik módszer, hogy jól bekajálunk. Ha eszünk, akkor egyrészt a vérkeringés nem az ágyra fókuszál, hanem a gyomorra az emésztés miatt. Másrészt meg nehezebbnek érezzük magunkat.
Azonban nem mindegy, hogy mit eszel. A csokoládé például élénkít. Én csak tévé mellett tudok elaludni. Ezért beállítom az elalváskapcsolót.
Smile
Ennyivel a rádió is lehet altató. De ezek a dolgok emberfügg?k is. Van aki csak zaj mellett tud aludni, van aki meg csak csöndben.
Egy kis esti testedzés is biztos jó lehet. Ha kifullad az ember, akkor biztos nem marad ébren.Big Grin
A rádió nekem kevés, mert a fény is kell.
Testedzésr?l most más jutott az eszembe. Smile Olyankor tényleg könnyen és jóíz?en megy az alvás.
Háát.Én ha nem alszom a következ?t teszem:
Megiszok egy pohár tejet lezuhanyzom és igy el is alszom
tejet nem iszom, mert...hát ebbe most nem mennék bele...ha éjjel felébredek akkor se fogok szertartást végezni..., mézért nem vagyok oda, zene mellett nem tudok aludni... Big Grin
testedzés az élénkít elalvás elött, err?l már olvastam...
én már kb ott tartok hogy nincs kényelmes alvópózom Big Grin
nem vagyok jó alvó már jó ideje Sad s?t, egy ideje kislámpával alszom, az elején éjjel valamikor lekapcsoltam a lámpát reggelre, nem emlékeztem rá, hogy lekapcsoltam volna, mióta viszont rákérdeztem a szüleimt?l, hogy ?k kapcsolják-e le, és nem, azóta folyamatosan felébredek az éjszaka közepén Sad
Én azt hiszem, hogy most könnyen el fogok aludni. Eléggé kifáradtam.
Oldalak: 1 2 3
Referencia URL-ek