Ez a kérdés sok embert foglalkoztat. Sokan szeretnék magukat megismerni, mert úgy gondolják, hogy így sokkal könnyebb és harmonikusabb lesz az életük. Törekszenek a tudatos gondolkodásra és arra, hogy minél inkább tudatában legyen annak, hogy épp milyen érzelmek és gondolatok mennek rajta keresztül. Szokták azt is mondani, hogy aki jól ismeri önmagát, az másokat is jobban ismeri.
Nem szaporítom tovább a szót. A téma arról szól, hogy mennyire ismerjük önmagunkat. Legalábbis erre a kérdésre keressük a választ.
Már régen is ajánlották nekem az önismereti tréninget, de valahogy eddig nem mertem belevágni. Én másokat könnyebben "kiismerek", mint saját magamat. Én elég gyenge természet? vagyok, aki inkább menekül a problémák el?l.
Ha tudsz önismereti tesztet, akkor azt megoszthatnánk velünk.
Tulsagosan is

(2008-11-05 18:31 PM)Koyuki Írta: [ -> ]Tulsagosan is
Ez kinek szól :?:
(2008-11-05 19:43 PM)serious-75 Írta: [ -> ] (2008-11-05 18:31 PM)Koyuki Írta: [ -> ]Tulsagosan is
Ez kinek szól :?:
Magamnak,hiszen onmagunkra kerdez

Igazad van, bocsi. És miért baj az, ha túlságosan ismered önmagadat?
(2008-11-08 10:14 AM)serious-75 Írta: [ -> ]Igazad van, bocsi. És miért baj az, ha túlságosan ismered önmagadat?
Sokszor inkább az a baj, ha az ember azt se tudja hogy kicsoda valójában.
Erre gondoltam én is.

Egyébként Osho szerint igazából nem vagyunk semmik, csak személyiségek egymásra épül? rétegei, amiket mi hoztunk létre tudatosan vagy nem tudatosan. Ha az ember lerántja ezeket, mint a hagymát, akkor valóban megkapná önmagát, ami felérne végtelen szeretettel is magumk és mások iránt.
(2008-11-08 10:14 AM)serious-75 Írta: [ -> ]Igazad van, bocsi. És miért baj az, ha túlságosan ismered önmagadat?
Neha jobb lenne elfelejteni bizonyos tulajdonsagaimat

Én pedig szeretném megismerni a régi tulajdonságaimat. Nem voltam én mindig ilyen. Épp ezért mondom, hogy nem ismerek magamra.
(2008-11-09 18:50 PM)serious-75 Írta: [ -> ]Én pedig szeretném megismerni a régi tulajdonságaimat. Nem voltam én mindig ilyen. Épp ezért mondom, hogy nem ismerek magamra.
Akkor légy önmagad.
Nem fontos az hogy milyen voltál és milyen vagy és milyen leszel. Csak légy olyan, amilyen épp szeretnél lenni. Attól vagy önmagad, hogy azt csinálhatsz amit szeretnél. És ez tükrözni fogja azt is, hogy ki és milyen vagy valójában. Ha így teszel, akkor nem arra fogod keresni a választ hogy ki vagy, hanem egyszer?en érezni fogod önmagad.
Ez pont olyan, mint a pillangós dolog a boldogság szemléltetésére. A pillangót megfogni sosem fogod tudni. Viszont ha nem kergeted, akkor el?bb utóbb rád szállhat. Itt sem akkor fogod megtudni hogy ki vagy ha elkezded magad jellemezni. És még az is lehet hogy rosszul ítéled meg önmagad. F?leg hogy minden pillanatban változol.
Én arra jöttem rá, hogy azok határozzák meg a tulajdonságainkat, hogy milyenek és kik akarunk lenni. De mivel mindig épp mást akarunk csinálni, így folyamatosan változunk. És hogy a régi lelkemvonásaink továbbra is megmarad e, az mindig az dönti el, hogy szükségünk van e abban a pillanatban rá. Ha igen, akkor visszanyúlunk érte. Éreztél már olyat, hogy szeretnél ismét szomorkodni annak ellenére, hogy tudod hogy nem kellene? Ilyenkor nem teszel mást, minthogy el? hozod ezt a régi érzést és újra átéled. Úgy érzed hogy ezt szeretnéd és ett?l vagy önmagad. És csak kés?bb jössz rá hogy erre az érzésre már nincs szükséged, mert eleged van már bel?le. Osho írta azt, hogy amikor egy érzés megtapasztalását megunjuk, akkor átváltunk másik érzésre. Ha saját magunkban ezt megfigyeljük, akkor észre is vehetjük ezt.
én a zenével vagyok így, hogy csomószor meghallgatok valamit ami nagyon teccik, és amikor már szinte idegesít akkor félreteszem
én még sosem éreztem azt hogy újra akarok szomorkodni, nem érzek késztetést rossz érzések újraátélésére
meg még az jutott eszembe az önismereti tesztr?l, hogy mért akarjuk bekorlátolni magunkat, hogy ilyenek vagy olyanok vagyunk, mikor minden ember képes a változásra csak akarni kell...
nekem az ilyen tesztek sablonosnak t?nnek, amelyik meg újat mond, annál meg örülünk, hogy kiderül, hogy hú mi még ilyenek is vagyunk?!
meg tulajdonképpen mit várunk el mikor ilyeneket olvasunk? ha azt írják, hogy a halak a legromantikusabb, ett?l most higgyem azt hogy húúú...és mostantól romantikus vagyok? én nem tartom magam romantikusnak, vagy ha azt írják, hogy valaki bátor, akkor az illet? igazodik ehhez és bátor lesz? gy?jtjük a tulajdonságainkat?
En nagyon ismerem onmagam!Ugyanaz a stilusunk,baratikorunk es a legdurvabb:17 eve egy lakasban es szobaban elunk

Én nagyon is ismerem magam,pontosan tudom hogy a következő pillanatban fogalmam sincs,mit fogok gondolni