Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Szakíts a rossz szokásokkal!
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2
Az ember annyi mindent csinál az életben, de a rossz szokásokkal csak nem akar szakítani. Most itt az idő elkezdeni.
-Szokj le a cigiről. Minek rombolod a saját egészséged továbbra is. Tüdőrákban akarsz idő előtt meghalni? Jobb rákölteni havi 10-20 ezer forintot, mint más dolgokra, ami jobbá teszi az életed?
-Szokj le az alkoholról. Egyszer le kéne videózni, hogy hogy mozogsz részegen. Vagy azt, hogy hogy teszed tönkre vele magadat. Csak a depressziósok nem tudnak alkohol nélkül meglenni és alkohol nélkül örülni. Ne károsítsd az agyadat és a májadat, szakíts az alkoholfogyasztással. Ha nem is megy, akkor is ügyelj a mértékre.
-Szokj le a kávéról. A kávé lehet hogy felébreszt reggel, de olyan szépen kitágítja az ereidet, hogy megnézheted magad. Ha szívinfarktust kapsz, akkor gondolj arra is, hogy lehet hogy ez miatt van. A vérnyomás ugyanis megugrik a kávétól.
-kóla helyett igyál valami egészségesebbet. A cukros löttyöktől nem leszel jobb, könnyen kaphatsz cukorbetegséget. Még a cukormentes kólákat se ajánlanám, hiszen koffein az is tartalmaz, amit ugyanazt váltja ki, mint a kávé.
-egyél süteményt és tortát, de csak mértékkel. A cukorbetegek mindig inzulint adnak be maguknak. Te is ezt akarod? Vagy mégis meddig akarsz még hízni?
-szokj le a gyors kajákról, mert olyan hamar elhízol, mint az állat. Ennél egészségesebb kaját is ehetnél.
-ne idegeskedj mindig, amikor lehetnél nyugodt is.
-ne veszekedj mindig, amikor a dolgokat szépen is meg lehet beszélni.
-ne nézz tévét, mert attól beteges örültté válhatsz. A híradóban is csak csupa rossz hírek vannak, ami megzavarhatja a lelkivilágod.
-ne éjfélkor feküdj le, mert így sose fogod kialudni magad. Feküdj le korán, hogy ki is pihend magad.
-az időhatáros dolgokat ne az utolsó pillanatra hagyd. Tuti siker arra nézve, hogy rossz, összekapott félkész munkát végezz.
-ne akard meggyőzni magadat, hogy mekkora hülye, barom állat vagy, hanem inkább próbálj változtatni magadon.
-ha úgy érzed hogy valami nem megy, akkor az a te hibád. Miért nem próbálkozol meg ismét, hátha sikerül? Ha mégse tetszik amit csinálsz, arról én nem tehetek. Tedd olyanná a munkát, hogy tetsszen neked. Lehet hogy csak másképp kéne gondolnod rá. De ha arról van szó, hogy a paksi atomerőműben kéne kicserélni a fűtőelemet, akkor megértem hogy mért nem megy. És azt én sem csinálnám szívesen. Tegyél különbséget a dolgok között és döntsd el, hogy mi az amit megtudsz csinálni és mi az, amit nem.
-még véletlenül se fogadd el az enyém vagy más tanácsát, nehogy rosszul járj. De ha nem egyértelmű hogy kire kéne hallgatni, akkor hallgass magadra.
hat igen a kola,de olyan fini...es ezert talaltak ki a cukor menteset!De tudom,hogy nagyon rossz szokasom!Sot rettenetes!
Megfigyeltem,hogy idegesebb vagyok ha nemiszom!
De leteszem majd egyik naprol a masikra...nalam ez igy szokott lenni!
A cigi az nálam amir?l már,csak napi 5-10 szálat szivok,naponta,de ez sem sokáig mindig napról napra kevesebbet.A végén pedig,csak akarat kérddése,és helyete ha kívánom be veszek egy szem negro cukrot,és szokok le.Kb:1-hónapja még egy másfél doboz ment el,szerintem elég jó haladok.Igaz én is akkor vagyok ideges,ha hiányzik a cigi,de el foglalom magam figyelmét,a negróval!
Hat en szurkolok Neked!De tuti letudod majd tenni!Smile
Fenekig ero hajam volt es ha valaki csak az ollo szot is megemlitette,kitettem az ajtomon!
Baratonom ugart elottem es megtetszett a rovid haja...tudtam,hogy o maga vagta le...odafordultam es aztmondtam neki vagj le a hajambol o megdervedve hulyeskedsz?Nem,mondom vagd!
-Mennyit?
-(mutatom neki)ugy 30-40-ven cm-ert!
Meg is tettuk es meg igy is hosszu maradt!nem bantam sot lehet megegykicsit vagatok belole Buszkevagyok magamra,hogy sikerult egy rossz szokasommal szakitani!Smile
OLLÓ.
szerencsére nem tudsz kitenni az ajtón.Big Grin
Én szeretem a hosszú hajat, ha nem bokáig ér.Big Grin
Ami kesik nem mulikWink
meg igy is hosszu a hajam...de mar nem olok annyira az ollotol...azert ne kisertsd az ordogotBig Grin
Sziasztok! Hosszú hallgatás után újra aktivizálom magam.

Szóval nekem 2 káros szenvedélyem van. Kávé és a késői lefekvés. Az 1ről nincs akaraterőm leszokni. Egyszer próbáltam, de nem sikerült.
Én reggelente egy fél literes kávéval indítom a napot rögtön felkelés és tusolás után.(1.kávé)
Aztán benn a munkahelyemen 7:30 és 8:00 között iszok mégegy kávét.(2.kávé,ezt csak a csapatszellem végett)
Majd ebéd után iszom egy 3.kávét,benn a munkahelyen szintén.Ezután már több kávét nem iszom.

Más káros szenvedélyem nincs, alkoholt mértékkel iszom,naponta max. egy pohárral,és azt is csak a vacsorához.

Ha a késői lefekvést rossz szokásnak tekintjük,abban viszont élenjárok,éjfél-fél egy elött ritkán,vagy inkább úgy mondanám, hogy szinte sosem jutok ágyba.
Hűű Jani te ezeket mind be tudod tartani?Big Grin

Hát én kávét iszom reggelente,d csak 3in1 kávét,így is alacsony a vérnyomásom..cigi az pár szál naponta,régebben sokkal többet cigiztem,de letenni teljesen még nem tudtam sajna:S
Viszont nagyon korán lefekszem,más kérdés h nem alszom,de arról nem én tehetek h feltalálták a laptopotBig Grin
A többségét igen. Figyelj. Ez az egész a saját önbecsülésedről szól, hogy mennyire tartod magad lelki és fizikai szinten. Nem tudom hogy mennyire akarsz egészségesen élni, de azt tudnod kell hogy egészségesen sokkal többet tudsz kihozni magadból, mint az olyan dolgokkal, amik rombolják az egészséged. És arról se feledkezz meg, hogy most leginkább kire van hatással az életmódod. Leszokni csupáncsak határozottság és kitartás révén lehet. Ezért viszont kell hozni némi áldozatot is. A kényelem nem minden esetben párosul jó dolgokkal és ezt szerintem te is egész jól érzed. Attól, hogy kevesebb cigit szívsz, azzal még nem szoktál le. És tudod mit? Nem is fogsz. Ennek az az oka, hogy minden nap elakarsz szívni egy szálat, akármennyire is csökkenteni akarod a számát. Akkor van hatása, hogyha végleg abbahagyod. A féldöntéssel, a félszívűséggel nem lehet elérni semmit. Ha valóban komolyan gondolod, akkor már nem gyújtasz rá. Ez nem azoknak a kifogások kereséséről szólnak, hogy miért ne szokj le még teljesen, hanem arról, hogy mi számodra a legfontosabb. Minél inkább előtted van, annál kitartóbb leszel. És gyanítom hogy nem a tüdőrák elérése nálad a legfontosabb. Főleg most, amikor ott van a gyerek is. Senki sem mondta hogy könnyű. De ha jót akarsz magadnak, akkor nem eszel és nem fogadsz el másoktól cigit. Visszautasítani nem olyan nehéz, hogyha előtted van hogy miért teszed.
Hát igen, a szocializáció... a legtöbb rossz szokás innen ered. Ha a párommal nem csak cigizés közben lenne időnk beszélgetni, ha a barátainkkal nem csak sörözés közben és késő este lehetne találkozni... stb... stb... stb...
Tudom, ez mind kifogás, de úgy tűnik, hogy ha ragaszkodom a barátaimhoz, akkor ezek a szokások is megmaradnak.
Erre is van recepted?
Vagy ráébreszted őket azokra az értékeket, amit hiányolsz bennük, vagy megelégedsz ezzel az állapottal, vagy elválsz tőlük. Egyik se könnyű, viszont van választási lehetőséged. Én így látom. Na most erre fogod azt mondani, hogy nem vagy kisegítve vele. És ez így is van. Ezt a döntést neked kell meghoznod, hogy mi lesz velük, hogy viszonyulsz továbbra is hozzájuk. Élvezd hogy van választási lehetőséged, mert nem mindenkinek adatik meg.
Egyébként én elég engedékeny tudok lenni, de tudok lenni nagyon szigorú is. Attól függ hogy épp mit kíván a helyzett.
Összefoglalva nekem annyi a véleményem, hogy mindenki eltudja dönteni hogy melyek a jó és rosz szokások, ergó tudja szelektálni is őket. Nyilván lehetnek olyan rossz szokások amellyeket nehezen vagy egyáltalán nem tudunk lemondani róla, de egy idő elteltével úgyis visszatérnek és addig követnek míg le nem mondasz róluk.
végleg. Ezt a végéről kihagytad.Wink
Teljes mértékben egyetértek.
Oldalak: 1 2
Referencia URL-ek