Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Sertés pörkölt recept
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
50 dkg hús 2 cm kockára vágva
1 kis doboz süritettparadicsom
zsir,v.olaj
2-3 zúzott fokhagyma
örölt kömény

pirospaprika
ha van 1 db paprika apró kockára vágva,

Elkészítés:
A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával,hozzáadjuk a zuzott fokhagymát,az örölt köményt,a süritett paradicsomot,kevés vizet öntünk rá,és 2-3 percig forraljuk.Belerakjuk a kockára vágott húst,kevés vizet öntünk még rá,és megfözzük.Ha paprikát is teszünk bele a paradicsommal egyidőben rakjuk bele.Tésztával,nokedlivel,fött burgonyával tálaljuk.

Tanácsok:
A fokhagyma,kömény paradicsom nagyon jó izt ad a pörköltnek.
én a hagymát megpárolom,hozzáadom a paprikát is,és só,bors,rozmaring,majoranna,majd 4 cikk fokhagyma,és piros paprika.amikor a paprikát hozzáadjátok,a lángról le kell húzni,mert a paprika ha pirul,megkeseredik.beleforgatom a húst,és visszateszem a lángra 5 percig,amig a st levét kiengedi.akkor felöntöm vízzel,és főzni kezdem.mivel a fokhagyma íze elfő,amikor háromnegyedre készen van,adok még hozzá 3 cikket,és igy a végeredménynél érződik az íze.a paradicsompüré szintén a vége fele kell bele,mert mivel sűrített,magát az ételt is sűriti.a paradicsompüré hozzáadása után maximum 10 percet legyen a lángon még.Ízlés szerint erős pistát is tehetünk bele.
Mi nokedlivel szeretjükBig Grin
A húst meg lehet, hogy érdemes lenne nagyobb darabokra vágni.
Egyébként szerintem jó lesz.Smile
egy kis vörösbor sem árt neki a végén.
az a marhapörkölhöz dukálSmile
A hozzávalókat én cakom-pakk, egybe rakom a bográcsba, nem párolom elő a hagymát. A pirospaprikát meg akkor teszem bele, amikor már majdnem kész van. Így is nagyon finom. Próbáljátok ki egyszer.
Volt egy kanizsai ismerősöm,aki szintén igy csinálta bográcsban,és tényleg nagyon finom volt.
Referencia URL-ek