Fórumvilág közösség

Teljes verzió: Szeretet
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Aki sokat szenved, az mit sem becsül jobban, mint az emberi szeretetet. Tisztában van az értékével és a nagyságával.
Ebben teljesen igazat adok neked!!!
(2010-03-10 16:38 PM)AngelGirl Írta: [ -> ]Aki sokat szenved, az mit sem becsül jobban, mint az emberi szeretetet. Tisztában van az értékével és a nagyságával.

Nem értem ezt a mondatot.
Angel kérlek magyarázd el! Vagy valaki...
Mit nem értesz ezen?Smile
(2010-06-23 13:34 PM)anti Írta: [ -> ]
(2010-03-10 16:38 PM)AngelGirl Írta: [ -> ]Aki sokat szenved, az mit sem becsül jobban, mint az emberi szeretetet. Tisztában van az értékével és a nagyságával.

Nem értem ezt a mondatot.
Angel kérlek magyarázd el! Vagy valaki...
Aki szenved, az megtanulja a szeretet, érték fogalmát és nagyságát. Az nem szenved, aki elég szeretetet kap, mert a szeretet elvonja a figyelmét a szenvedéstől is.
Elvileg.
Igazándiból az egész mondatot úgy ahogy van nem értettem, nem tudtam értelmezni. Így hogy Jani kicsit magyarázta, ( hogy jól-e, azt nem tudom, mert még kicsit zavaros ) de kezdem érteni. A szenvedésből miért lehet megtanulni a szeretetet? Én a szenvedésből általában gyülöletet szoktam tanulni.
Sok mindent lehet érteni a szenvedés szó alatt!!! És ha a szó valódi értelmét megérted, akkor megértesz mindent. Ezt a legjobban most egy török idézetből tudnám neked definiálni: " Gyűlöltem magam és mindenkit, mert nem tellett új cipőre, amíg megláttam egy koldust akinek nem volt lába"
Értem ezt a török idézetet. Nekem a nyitó mondattal volt bajom. Már azt is értem, csak ezért nem értettem, mert én teljesen másképpen gondolkozom erről a dologról. Én akkor tudom jobban becsülni a szeretetet, ha van kinek adnom, és van is kitől kapnom. És tudok is adni, és kapok is. És nem várom el senkitől, hogy miattam szenvedjen, mert az nem szeretet, hanem önfeláldozás. Afféle mártíromság, a mártíromkodást pedig nem szeretetem.
(2010-06-24 07:40 AM)anti Írta: [ -> ]Értem ezt a török idézetet. Nekem a nyitó mondattal volt bajom. Már azt is értem, csak ezért nem értettem, mert én teljesen másképpen gondolkozom erről a dologról. Én akkor tudom jobban becsülni a szeretetet, ha van kinek adnom, és van is kitől kapnom. És tudok is adni, és kapok is. És nem várom el senkitől, hogy miattam szenvedjen, mert az nem szeretet, hanem önfeláldozás. Afféle mártíromság, a mártíromkodást pedig nem szeretetem.

Sajnálom, de akkor még mindig nem érted... Én sem várom el senkitől, hogy akár miattam, akár más ember, dolog, kapcsolat, érzés miatt szenvedjen. Ez a mondat másról szól!
Ha Te igazán szenvedtél valami miatt akár lelki, akár fizikai dolog legyen az...és valaki teljesen önzetlenül melléd állt, segített rajtad bármilyen formában, csupán emberi szeretetből, akkor elmondhatod , hogy igen a szeretet a legnagyobb kincs a világon.
(2010-06-23 20:24 PM)AngelGirl Írta: [ -> ]Sok mindent lehet érteni a szenvedés szó alatt!!! És ha a szó valódi értelmét megérted, akkor megértesz mindent. Ezt a legjobban most egy török idézetből tudnám neked definiálni: " Gyűlöltem magam és mindenkit, mert nem tellett új cipőre, amíg megláttam egy koldust akinek nem volt lába"

Igen,Így már voltam én is.Vmiről én is gondoltam azt,hogy másnak sokkal rosszabb,minek rágom magam rajta.Egy ideig.Aztán ugyanúgy rágódtam tovább.Biztosan könnyen felejtek.
Idézet:Sajnálom, de akkor még mindig nem érted... Én sem várom el senkitől, hogy akár miattam, akár más ember, dolog, kapcsolat, érzés miatt szenvedjen. Ez a mondat másról szól!
Ha Te igazán szenvedtél valami miatt akár lelki, akár fizikai dolog legyen az...és valaki teljesen önzetlenül melléd állt, segített rajtad bármilyen formában, csupán emberi szeretetből, akkor elmondhatod , hogy igen a szeretet a legnagyobb kincs a világon.

Szerintem egyet beszélünk, csak másik oldalról nézzük.Big Grin
Én is azt mondom, hogy ha szenvedek és segítenek, szeretetet adnak, akkor tudom jobban becsülni a szeretetet. Az első mondatot értelmezem én úgy, hogy csak úgy szenvedek valamiért és ezért becsülöm a szeretetet. ( Különben ha nem szenvedek, akkor is becsülöm a szeretetet.Big Grin De ez más téma. )
Referencia URL-ek