Fórumvilág közösség

Teljes verzió: S.o.s
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Üdv mindenkinek!
Én Szolga Géczi Éva vagyok,lánykori nevemen Dorsonczki Éva,és Nagykanizsáról írok,egy viszonylag érdekes ügyben,ami sajnos nekünk,akik benne élünk,maga a káosz!
A fiam 2007 szeptember 15-én

született Nagykanizsán,az édesapja Magyar állampolgár.Jómagam Román állampolgár

vagyok.Sajnos az előző házasságom,azaz válásom kihirdetése,és a fiam

megfogantatása között nem telt el a törvény által kötelezően előírt 300 nap,így a

fiam a volt férjem nevére lett anyakönyveztetve.Nagykanizsán élünk,és a fiam 2és

fél évesen nem rendelkezik születési anyakönyvi kivonaton kivül semmiféle

papirral,mivel a volt férjem bár tisztába van vele,hogy a gyerek nem az övé,merő

rosszindulatból mégsem akar lemondani róla.Itt Magyarországon sajnos nem tudok

lépni,mert mivel az anyakönyvi kivonaton szereplő mindkét szülő Román

állampolgár,igy csak Romániában lehet elinditani az ügyet.Legalábbis eddigi információim szerint..
Szeretnék tanácsot,segitséget,jó szót,akármit kérni!
Lassan beleőrülünk ebbe a mókuskerékbe!
Csatolok egy linket is annak,aki esetleg veszi a fáradtságot,és végigolvassa.A Zalai Hírlapból származik a cikk,és rólunk szól...
http://zalaihirlap.hu/hetvege/20090214_a...n__ricsike
Azért érdekes:)26 elolvastátok,és senki nem szólt hozzá.Pedig nem harapok ám.És minden szónak,ami esetleg hasznos lehetne,örülnék.
Vagy féltek tőlem,mert román vagyok?Nos,elárulom,30 éves magyar nemzetiségü román állampolgár vagyok,akinek a végzettsége magyartanár...Tudjátok,romániában magyar tanárnak tanulni akkoriban elég kockázatos volt,mert érdekes nép ez:)Mindenhol azért utálnak mert román vagyok,de csak romániában azért,mert magyar....
Goldi!
Nem vagyunk román ellenesek. Hidd el mi is megvivjuk (magyarok) a harcunkat a hivatalok packázásával szemben.
Nagyon sajnálom, de nem tudok segíteni, de az ujság ajánlott, hogy hova forduljatok. Megpróbáltátok? Mert ilyenkor az ember minden fűszálba belekapaszkodik.
(2010-01-28 01:11 AM)Goldi Írta: [ -> ]Azért érdekes:)26 elolvastátok,és senki nem szólt hozzá.Pedig nem harapok ám.És minden szónak,ami esetleg hasznos lehetne,örülnék.
Vagy féltek tőlem,mert román vagyok?Nos,elárulom,30 éves magyar nemzetiségü román állampolgár vagyok,akinek a végzettsége magyartanár...Tudjátok,romániában magyar tanárnak tanulni akkoriban elég kockázatos volt,mert érdekes nép ez:)Mindenhol azért utálnak mert román vagyok,de csak romániában azért,mert magyar....

szia!olvastam a leveledet.szerintem senki nem fél tőled.csak nagyon sokan nincsenek tisztába az ilyen tőrvényekkel.azt szeretném megkérdezni hogy most itt élsz magyarországon? mert ha igen szerintem kérned kell egy letelepedési engedélyt,vagy tartozkodási engedélyt,és utánna szerintem tudnál itt is intézkedni magyarországon.többek között kezdhetnéd azzal hogy megkérdezel egy gyámügyest hogy merre indulj el.Smile
(2010-01-28 01:11 AM)Goldi Írta: [ -> ]Azért érdekes:)26 elolvastátok,és senki nem szólt hozzá.Pedig nem harapok ám.És minden szónak,ami esetleg hasznos lehetne,örülnék.

Hát drágám,én szólnék,de nem tudok mit:)Azóta rendeződött?
Sajnos még mindig nem.a két állam közt pereskedem,és a fiam román állampolgár lett......mesélném,de olyan hosszadalmas,és rettenetes,hogy nem látom értelmétSad
de köszönöm a jó szavaid,nagyon jól estekSmile
Referencia URL-ek